Namn på gudinnor – 20 tips på fina mytologiska namn

Eira, Idun, Juno, Penelope. Tycker du on namn på gudinnor? Namnen på gudinnor genom historien är många – och vackra. Svenskanamn.se listar namnen på välkända gudinnor. Vilket är din favorit?

Inom mytologin finns det otroligt många vackra namn. Freja och Saga är två vanliga tilltalsnamn som härstammar från den nordiska mytologin. Ta inspiration från gudinnors namn och ge ditt barn ett unikt namn som klingar historiskt. Här kommer 20 tips på fina mytologiska namn.

Klicka på respektive namn för att se betydelsen!

Nordiska gudinnors namn

Romerska gudinnors namn

Grekiska gudinnors namn

Gudomliga gudinnors superkrafter

Att välja ett mytologiskt namn är en unik källa till inspiration – eftersom nästan alla de mytologiska gudinnorna har sina egna superkrafter. Exempelvis är både den romerska gudinnan Afrodite och den nordiska gudinnan Freja kärleksgudinnor. Gaia är den grekiska gudinnan av moder jord och Flora romersk gudinna av våren och blommorna.

Om du gillar stjärnor och rymden kanske Astraia är ett passande namn, hon var nämligen stjärnornas jungfru inom den grekiska mytologin. För dig som gillar namn vars innebörd resonerar med hjältedåd ska du se till Penelope som var en grekisk hjältinna eller Nike som var en grekisk segergudinna.

Artikelbild: Pexels